فاصله ستون‌ها در سقف وافل

از جمله موارد مهمی که در سقف وافل برای مهندسان اهمیت دارد فاصله ستون‌ها است. بنابراین ما میخواهیم این موضوع را به طور کامل در این مقاله بررسی کنیم. سقف وافل از جمله بهترین و مقاوم‌ترین سقف‌ها است که امروزه جایگاه ارزشمندی را در میان سازه‌های ساختمانی پیدا کرده است و برای طراحی و اجرای این سقف از قالب‌هایی استفاده می‌شود که غیر ماندگار است. امروزه سقف وافل بیشتر از قبل مورد توجه مهندسان و پیمانکاران است و می‌توان گفت به یکی از انتخاب‌های اصلی آن‌ها تبدیل شده است و نیازمند دانش کافی برای نصب و اجرای این نوع سقف می‌باشد. در این مقاله سعی شده است تا اطلاعات کافی در مورد نحوه نصب و همچنین فاصله ستون‌ها در سقف وافل  در اختیار شما عزیزان قرار بگیرد که می‌توانید تا انتهای این مطلب با عمران پلاست همراه باشید.

فاصله ستون‌ها در سقف وافل

فاصله ستون‌ها در سقف وافل

از جمله موارد مهمی که در سقف وافل برای مهندسان اهمیت دارد فاصله ستون‌ها است. سقف وافل از جمله بهترین و مقاوم‌ترین سقف‌ها است که امروزه جایگاه ارزشمندی را در میان سازه‌های ساختمانی پیدا کرده است و برای طراحی و اجرای این سقف از قالب‌هایی استفاده می‌شود که غیر ماندگار است. امروزه سقف وافل بیشتر از قبل مورد توجه مهندسان و پیمانکاران است و می‌توان گفت به یکی از انتخاب‌های اصلی آن‌ها تبدیل شده است و نیازمند دانش کافی برای نصب و اجرای این نوع سقف می‌باشد. فاصله ستون ها از موارد مهمی است که در سقف وافل اهمیت دارد .از جمله مزایای سقف وافل دو طرفه افزایش اصولی فاصله بین ستون ها است که باعث محبوبیت اجرای این سقف در میان مهندسان و کارفرمایان شده است.

بیشترین میزان فاصله ستون‌ها

یکی از مهم‌ترین مسائلی که در زمینه سقف وافل گاهی اوقات نادیده گرفته می شود، فاصله بین ستون‌ها می‌باشد. این در حالیست که خطای محاسباتی می‌تواند منجر به‌وجود آمدن مشکلات بسیاری شود. با توجه به محاسبات انجام شده و تجربیات به دست آمده معمولا فاصله مورد نیاز در بین ستون‌ها حداکثر ۸ متر می باشد. اما رعایت این میزان فاصله به پارامترهای مختلفی بستگی دارد که میزان ضخامت سقف و همچنین نوع سقف ازجمله این موارد هستند. به این صورت که در بعضی مواقع فاصله ستون‌ها در سقف وافل دو طرفه می‌تواند ۱۷ متر باشد و در مواقع دیگر تا ۲۰ مترهم در نظر گرفته شود که این امر باعث می‌شود سقف وافل این قابلیت را داشته باشد تا ستون‌ها با این فاصله عریض نیرو و بارهای مختلف را تحمل کنند.

فاصله استاندارد ستون‌ها در سقف وافل

به طور کلی نمی‌توان فاصله معینی تحت عنوان بیشترین یا کمترین فاصله را در رابطه با فاصله ستون‌ها در سقف وافل در نظر گرفت. زیرا فاصله بین ستون‌ها باید به میزانی باشد که علاوه بر زیبایی ساختار وایجاد امنیت، باعث غیر اقتصادی شدن پروژه نشود. لازم به ذکر است که اگر بخواهیم فاصله بین ستون‌ها را افزایش دهیم. برای کنترل کردن خیز نیاز است ضخامت سقف را افزایش دهیم که این امرباعث می‌شود میزان بتن و میلگرد مصرفی مورد نیاز در سقف وافل نیز افزایش پیدا کند. بنابراین منطقی‌ترین راه این است که فاصله میان ستون‌ها را به گونه‌ای تعیین کنیم که از نظراقتصادی برای پروژه مشکلی وجود نداشته باشد. با توجه به تجربیات که در زمینه تولید وافل به دست آورده‌ایم می‌توان گفت بهترین و منطقی‌ترین اندازه‌ای که می‌توان برای دهانه سقف وافل دو طرفه در نظر گرفت ۱۲ متراست که دراین حالت دیگر هیچ نگرانی اقتصادی هم برای پروژه وجود نداشته باشد.

تفاوت سقف وافل با سقف اینتل دک
سقف وافل

تفاوت سقف وافل با سقف اینتل دک

در این مقاله تفاوت‌های اصلی دو نوع سقف وافل و اینتل دک از جنبه‌های مختلف بررسی می‌شود. این تفاوت‌ها شامل نوع قالب‌ها، روش اجرا، مقاومت در برابر آتش‌سوزی، هزینه‌ها، و نگهداری آن‌هاست. سقف وافل با قالب‌های غیرماندگار خود امکان استفاده چندباره دارد، در حالی که قالب‌های اینتل دک پس از استفاده در سقف باقی می‌مانند و در صورت آتش‌سوزی ممکن است گازهای سمی تولید کنند. همچنین، از نظر نمای نهایی، سقف وافل به دلیل طراحی خاص خود می‌تواند ظاهری زیبا و جذاب به فضا ببخشد. در ادامه به مقایسه دقیق‌تر … ادامه مطلب

سقف وافل

مقایسه وافل ۸۰×۸۰ وزن ۹ کیلوگرمی و ۸.۵ کیلوگرمی

یکی از پرکاربردترین انواع قالب‌ها که در انواع پروژه‌های ساختمانی، اعم از دهانه‌های کوتاه و بلند، مورد استفاده قرار می‌گیرد، قالب‌هایی با آکس ۸۰ و ارتفاع ۲۸ است. این قالب‌ها به دلیل تطبیق‌پذیری و عملکرد مناسب، به طور گسترده‌ای در صنعت ساخت‌وساز به کار می‌روند. به دلیل تقاضای بالا و استقبال گسترده از این نوع قالب‌ها، شرکت عمران پلاست اقدام به تولید دو نسخه ۹کیلوگرمی و ۸.۵ کیلوگرمی از آن‌ها با ویژگی‌های ساختاری مختلف کرده است. هرچند این دو نسخه از نظر کلی شباهت‌های زیادی به یکدیگر دارند، اما در … ادامه مطلب

سقف وافل

خرید قالب‌های ضایعاتی

با توجه به اینکه تعداد شرکت‌های معتبر در زمینه فروش قالب دست دوم زیاد نیست، دست دلال‌ها و واسطه‌گران در بازار بسیار باز است و در هنگام خرید بایستی مراقب بود تا گرفتار این واسطه‌گران نشد. شخص خریدار قالب دست دوم از این افراد معمولا پس از تحویل قالب‌ها با تعداد زیادی قالب‌های مستعمل، ترک خورده و حتی شکسته مواجه می‌شود. شرکت عمران پلاست در جهت کسب رفاه مشتریان خود، تمایل به خرید قالب‌های دست دو و کارکرده ساختمانی از شما مشتریان عزیز را دارد. در ادامه طرح خرید و … ادامه مطلب

چگونگی تعیین محل ستون‌ها در سقف وافل

چگونگی تعیین کردن محل ستون‌ها در سقف وافل از جمله موارد حائز اهمیت است و این امر باید طی مراحل مختلفی صورت گیرد. نقشه معماری مهم‌ترین موضوع در تعیین محل ستون‌ها است و پیمانکاران سعی می‌کنند تا حد امکان  از فضای مفید سازه استفاده نکنند و در بیشتر مواقع سعی بر این است که در دیوارها به کار گرفته شوند. به دلیل فاصله زیاد بین ستون‌ها در سقف وافل این امکان را برای مهندسان معمار ایجاد می‌کند تا بتوانند از فضای بیشتری استفاده کنند. از جمله فایده‌های دیگر سقف وافل این است که فاصله ستون‌ها دراین نوع سقف قابلیت تغییر دارند و همچنین نوع چیدمان ستون‌ها در سقف وافل دو طرفه می‌تواند متفاوت باشد یعنی در یک آکس نباشند، زیرادر سقف وافل تیری وجود ندارد که دچار پیچش شود و در اجرای سقف مشکلاتی را ایجاد کند. البته به این نکته باید توجه داشت که این نوع عملکرد مخصوص سقف وافل دو طرفه است  و در استفاده از سقف وافل یک طرف محدودیت‌هایی وجود دارد.

نکات مهمی که در جایگذاری ستون‌ها در سقف وافل باید رعایت شود:

  • فاصله ستون‌ها نیازی به یکسان‌سازی ندارد.
  • الزاما ستون‌ها نباید در یک آکس قرار بگیرند.
  • استفاده حداکثری از فضا اصل مهمی است که در جایگذاری ستون‌ها باید رعایت شود.
  • تا حد امکان ستون‌ها باید در دیوارها و جداره‌های جداکننده تعبیه شوند.
فاصله ستون‌ها در سقف وافل

آیا امکان افزایش فاصله ستون در سقف وافل یک طرفه وجود دارد؟

امکان افزایش فاصله ستون‌ها در سقف وافل یک‌طرفه وجود دارد اما با محدودیت‌هایی نیزهمراه است که از اصلی‌ترین محدودیت‌ها می‌توان به عدم وجود قالب وافل یک‌طرفه با ضخامت بالا برای افزایش ضخامت سقف و همچنین جلوگیری از خیز در سقف اشاره کرد. مورد دیگر که باعث محدودیت در افزایش فاصله ستون‌ها در سقف وافل می‌شود اتصال سقف وافل یک‌طرفه به تیر است که در زمان طراحی باید به این موضوع توجه کرد.

خیز منفی در سقف وافل

نکته مهمی که در فاصله ستون‌ها در سقف وافل باید به آن توجه کرد خیز منفی در سقف است. در صورتی که فاصله میان ستون‌ها در سقف وافل زیاد باشد باید خیز منفی رو به بالا در سقف در نظر گرفته شود تا در زمان بارگذاری سقف، ستون‌ها به حالت تراز برسند.

نحوه طراحی ستون‌ها در سقف وافل

نرم‌افزارهای مهندسی در طراحی ستون‌ها در سقف وافل نقش مهمی دارند. نرم‌افزار سیف معمول‌ترین و رایج‌ترین  نرم افزاری است که در این زمینه مورد استفاده قرار می‌گیرد. در زمان طراحی علاوه بر فاصله ستون‌ها در سقف وافل باید به پارامترهای مختلف دیگری مانند عمق تیرچه، عرض تیرچه، ضخامت دو محور تیرچه، ضخامت دال نیز توجه کرد.

علاوه بر این هریک از این پارامترها در طراحی و اجرای سقف وافل مقادیر مشخص شده‌ای را دارند که عبارت‌اند از:

  1. نسبتی که از عمق تیرچه تا دهانه در نظر رفته شده نسبت ۱:۲۵ است.
  2. نسبت ضخامت دال به دهانه نیز که باید رعایت شود ۱ تا ۲۴ میلی‌متر بود است. همچنین عدد تقریبی که برای آن در نظر گرفته شده باید در بازه ۸۰ تا ۱۲۵ میلی‌متر باشد.
  3. بسته به ابعاد قالب وافل فاصله‌ایی که از محور تا محور تیرچه در نظر گرفته می شود، حداقل ۶۰ سانتی‌متر و حداکثر ۹۰ سانتی‌متر می باشد.

زیرسازی سقف وافل با بهره‌مندی از ستون‌ها

برای اجرای سقف وافل از موارد بسیاری کمک گرفته می شود که هر کدام از آن ها دارای اهمیت مخصوص به خود هستند که زیرسازی سقف وافل در بین این موارد قرار می گیرد. در زیرسازی سقف وافل از جک و پایه های نگهدارنده استفاده می شود. همچنین برای اینکه زیرسازی داربست های فلزی با فاصله های کاملا یکسان انجام شود لازم است تا از همین موارد استفاده شود. برای زیرسازی سقف هایی که کمتر از ۳.۵ متر هستند، از جک های صلیبی استفاده می شود و در برای زیرسازی سقف هایی که بیشتر از ۳.۵ متر باشد، لازم است  تا اسکافلد مورد استفاده قرار گیرد.

تمام این موارد گفته شده به دلیل افزایش ایمنی در کار و تراز کامل سقف باید رعایت شوند. البته موارد دیگری هم هستند که به اندازه فاصله ستون ها در سقف حائز اهمیت باشند  که فاصله و ارتفاع سقف نمونه ای از ای موارد اند. به طور کلی یک رابطه کاملا مستقیم بین فاصله و ارتفاع سقف با فاصله و ارتفاع پایه نگه دارنده وجود دارد. به این دلیل که موارد ذکر شده باید بتوانند سقف هایی که ضخامت زیادی را دارند، مهار و تحمل کنند. از این رو برای افزایش ایمنی باید به تمامی این نکات دقت شود.

سخن آخر

در مطالب گفته شده به مهم‌ترین نکات و عوامل نحوه ستون گذاری و فاصله استاندارد بین ستون‌ها اشاره کردیم. لازم است بدانید که سقف وافل از جمله سازه هایی است که قابلیت های زیادی را برای سازندگان فراهم می کند. برای مثال می توان به مواردی مانند حذف ستون های میانی، حذف آویز تیرها، استفاده از قالب های غیر ماندگار، حذف جوشکاری از پروژه، اجرای تیرچه های درجا، اجرای لوله ها و تجهیزات مکانیکال اشاره کرد. سقف های وافل از جمله سقف هایی می باشد که بارگزاری آن ها بر روی ستون ها انجام می شود. به همین منظور برای اینکه بتوان به وسیله آن ها  عملکرد ویژه ای رامشاهده کرد لازم است تا بیشترین میزان دقت  ایمنی را در آن ها به کار گرفت شود و فاصله ستون ها در سقف وافل را به طور کامل رعایت گردد. اگر سوال و یا ابهامی باقی مانده است می‌توانید با متخصصین و مهندسین مجرب تیم ما در تماس باشید و مشاوره رایگان دریافت کنید.